середу, 20 березня 2019 р.

Пройшло відкрите засідання математичного гуртка « Математика і мистецтво»

   19.03. 2019 р. в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки пройшло відкрите засідання математичного гуртка. 
«Математика і мистецтво», в якому взяли участь учні I та III курсу. Засідання гуртка проводилося із застосуванням проектних технологій у формі проведення усного журналу. Усі учні гуртка об'єдналися в групи за напрямками пошукової роботи наступних напрямків: «Математика і архітектура», «Математика і живопис», «Математика і література», «Математика і музика».
    Учні знайшли цікавий матеріал про те, що математики та історики, архітектори та філософи з різних позицій то підносили, то скидали закономірності узгодження архітектурної форми та ще, що особливу увагу привертав "золотий переріз". Прикладом використання золотого перерізу в будівництві храмів може служити і Стрітенський жіночий монастир в селі Батуріно Прибайкальського району. Розрахунок розмірів цієї церкви, взятих з архіву, дозволив виявити, що композиційний задум цілком пов'язаний із "золотим перерізом". Під час заходу учні мали можливість переглянути відеофільм «Математика та музика», з якого дізналися про особливі властивості музики на емоційний стан людини.






Немає коментарів:

Дописати коментар